Næste Station PTSD

 

Denne bog indeholder uden censur, med ærlighed, den ægte historie om mig, en kvindelig lokomotivfører, og hvad jeg kom ud for, og som satte sine spor på krop og sind, fortalt ud fra dagbøger og tekster, som jeg begyndte at nedskrive efter flere psykiateres opfordring, da de mente, det ville hjælpe mig til en healing af mit ødelagte sind.

Bogen beskriver med mine egne ord og følelser, hvordan jeg havde det i de situationer, jeg mødte og stod i igennem 10 år – det, der ændrede mig fra at være en stærk kvinde med et ansvarsfuldt job, alenemor til fire, vellidt, stolt og med god styrke, og til lige pludselig at stå i orkanens øje, hvor tingene begynder at krakelere psykisk, ikke kun arbejdsmæssigt, men også privat, med svigt og magtesløshed over to af mine børns kampe, der endte med flere diagnoser, deres kampe, jeg kæmpede ved siden af min egen og indimellem var ved at opgive, depressioner, låst fast i min egen osteklokke, hvor jeg efter år med en følelse af afmagt var opgivende og næsten passiv.   

Da jeg erkendte mine svagheder, fandt jeg mine styrker, gik igennem ild og vand ad flere omgange og blev retraumatiseret flere gange, men hvor jeg ved at kaste mig ud over kanten, begyndte at mærke mig selv, føle, at jeg var i live, og hvor jeg med stædighed og viljestyrke arbejdede mig frem til en tålelig dagligdag, hvor jeg fandt redskaber og troen på mig selv.efter en lang rejse i Indien, Nepal og Thailand, der blev mit livs rejse, og i særdeleshed min indre rejse, her genfandt jeg en ny styrke efter meget stærke oplevelser med sygdom og dødsangst, der gør, jeg i dag efter mine kampe lever igen!    

  
Uddrag af bogen

  “ Jeg kommer kørende tæt på EN STATION som gennemkørende, ser i det fjerne at der bliver arbejdet ved skinnerne, gør som vi skal efter forskrifterne, fløjter og ser, de giver en arm, alt er o.k. – men lige pludselig vælter en mand ud foran mig i mørkt tøj. Jeg hører lyden som når man knækker en kylling”.    

 

Uddrag af bogen.

“ Har energi til at lave mad i dag. Det er dejligt. Især for børnene. Det er nemlig ikke altid, jeg kan overskue det. Det er min PTSD (posttraumatisk stress), som styrer min hjerne. Jeg er ganske normal det meste af tiden, men den lidelse gør desværre, at jeg kan få hukommelsessvigt, gå helt i sort og ikke være i stand til at handle, er ligesom lammet. Det værste er, at man bagefter er klar over sin tilstand og bliver ked af det.”

 


Om forfatteren:

Lone Malouna Free Jensen fik efter flere traumatiske oplevelser fra jobbet diagnosen PTSD. Det åbnede op for den kreative side, hvor det alternative kom til at fylde mere. Hun fik en stor interesse i at male og hjælpe udsatte og ligesindede og valgte at skrive om PTSD set og følt fra egne oplevelser.

 

 

En kvindelig lokomotivførers beretning fra job til pilgrimsrejse og overlevelseKommentar

En kvindelig lokomotivførers beretning fra job til pilgrimsrejse og overlevelse

Bogen blev en realitet og nyt Bogomslag blev til.

For 12 år siden, lige før jeg stoppede med mit job som lokofører havde jeg en oplevelse på mit job der gjorde jeg aldrig kom tilbage, nu gik der flere år hvor jeg blev testet igennem både fagligt og lægeligt, en psykiater sagde til mig at han syntes jeg skulle skrive en bog en dag, også min kære ven, støtte og "advokat"  fra Dsb sagde det samme, men at jeg skulle love ham at jeg var i balance med mig selv når jeg gjorde det.

I 2018 samlede jeg alle mine notater og dagbøger, og begyndte at sætte noget sammen, men måtte lægge det fra mig, da der kom ting i vejen, men i 2019 tog jeg det op igen og gik igang, jeg tog også min rejse i Asien med,  da den var med til at retraumatisere mig, men også føre mig her hen til hvor jeg er i dag, og har det godt.

Februar 2020 sendte jeg lidt af manuskriptet ind og to forlag henvendte sig til mig, de ville gerne  se lidt mere, det blev forlaget Mellemgaard jeg lavede aftale med, og som de sagde

" det er en god historie, men noget kaotisk skrevet, men det vil vi gerne hjælpe dig med at få samlet

" .....og på det tidspunkt da jeg skrev under, fik jeg at vide at jeg kunne forvente udgivelse i juli 2020.

Men  som vi alle ved, så kom der en Virus over os, og tingene gik helt i stå, jeg begyndte da også at tvivle på, om jeg nu turde og ville have min historie ud, men efter mange snakke med personer tæt på mig, fik jeg overbevist mig selv om, at det skulle jeg bare, gjorde jeg det ikke, fik jeg aldrig helt afsluttet de tanker og følelser, jeg havde gået med i mange år...........,

så det blev her for et par dage siden lige pludselig en realitet, jeg har nu en bog der kommer ud  lige om lidt. 

Men igen der gik tid og forlaget var også forsinket pågrund af krisen vi alle er i, men lige pludselig kom der en besked, at nu kom der en pressemedelelse om min bogs udgivelse i Januar, jeg blev vildt skræmt for jeg var ikke tilfreds med forsiden, det var et foto taget som selfie, det var ikke et godt billede, jeg ringede til en meget kær og " gammel" veninde som er fotograf og journalist, og som før har taget billeder af mig til artikler jeg har været med i, og især et billede jeg har megt kær🥰

Min 50 års fødselsdag, hvor vi var over 30 kvinder samlet på Elvis hus i Randers, jeg vidste bare hun var knald dygtig, og jeg føler tryghed ved hende, det skulle være hende hvis jeg også selv skulle på omslaget.

Vi havde en rigtig god dag nede under tunneller, traskende igennem vildnis og vandring på gamle skinner, hvor vi lige nåede at kunne benytte steder med skinner, da de nu var ved at blive fjernet, hun tog mange billeder og jeg var helt skæv i kroppen af at stå og dreje mig I alle retninger, og vi grinede og morede os, så det lettede stemningen og det at være " Model" for en dag 😅 og især det at skulle smile til kameraet var vildt grænseoverskridende for mig, men hold da op, hun fik lavet nogle fede billeder og endda også det flotte billede hun fik redigeret sammen Så det ligende et skilt ( der hvor der står PTSD i) der bare lignede et gammelt stations skilt på en prik👏

Jeg er så glad for resultatet og takker fotografen Anne-Lene Petersen så mange gange, for at hjælpe mig med at lave omslaget, og for dette flotte resultat

Det sendte jeg ind og det bliver bogens forside, 👏 men der var allerede sendt det gamle omslag ud, derfor ses det på nogle af diverse bogkøb, jeg ved ikke om det bliver ændret, men det er heller ikke så vigtigt for mig, det var mere vigtigt at bogen fik det udseende den nu bliver udgivet med.

 

Tak for din interesse.  

lone Malouna

 

En hudløs og ærlig bog der omhandler livets modgang med diagnosen kompleks Post traumatisk stress, hvor alt for en årrække ser dyster ud, men hvor der for enden af tunnelen, alligevel fandtes lys.
Jeg vil med denne bog fortælle min historie, som blot er en ud af mange der ude med diagnosen PTSD, jeg håber den vil hjælpe andre ligesindede og især pårørende til PTSD ramte, så de kan få et bedre indblik i, hvad der sker når denne “ PTSDfætter” får tag i en.

I kan følge mig på denne rejse fra bogen udkommer, og hvis i læser den, er i meget velkommen til at stille mig spørgsmål, herigennem min hjemmeside.
Med Kærlig hilsen
Lone Malouna Free Jensen

Bogen kan forudbestilles på blandt andet Saxo, Bog&Ide m.m
Glæder mig til at høre respons på bogen

Næste Station PTSD

10-Februar-2021

Ny kommende bog udkommer 22 Marts 2021

Følg min bog på forfatter blog, der ligger også links til bestilling af bogen.
Med venlig hilsen
Lone Malouna Free Jensen.